BAKA KAKA

Recipes
Idag har jag bakat morotskaka, utan socker och nästan inget fett. Det är kul att leka i köket och försöka göra godsaker så nyttigt som möjligt men fortfarande försöka få det så gått att det känns som "något man äter ibland".
 
Kakan
1 dl Mandelmjöl
1,25 dl Havremjöl
1/2 dl Majsmjöl
125g morotspuré
1 riven morot
1 dl kesella (alt. kvarg OBS! ej lätt!)
1msk Stevia Strö
1msk proteinpulver vanlij
2st äggvitor
3 tsk bakpulver
 
Frosting
I dl Kesella
150g Philadelphia
en halv vanlijstång
1msk Stevia strö
Färsk citronsaft på eget behag, jag tog ca 1/3 citron
 
Jag är super nöjd med resultatet, nästa gång ska jag dock tillsätta 1msk kanel i degen till själva kakan så att smaken blir fylligare... annars riktigt lyckat försök! Kakan blir ganska kompakt, man kan testa tillsätta lite vetemjöl, kring 1-2msk och se om den "orkar" fluffa upp och fyllas med luft!