Homemade pizza

Recipes
 
Det blev en sen middag idag eftersom vi har studerat två lag och två träningar, som tur var hade jag gjort pizzabotten innan jag for iväg så det var bara att slänga på alla pålägg och in i ugnen. Pizzan blev toppen god!
 
Pizzadegen gjorde jag på ett annorlunda sätt,
ett nyttigt sätt med blomkål. Recept:
 
* 200g färsk blomkål
* 1,5tsk fiberhusk
* 2st äggvitor
* 1msk krossade linfrön
 
Blomkålen körde jag i en matberedare för att få den som ett riktigt mos, se till att du "torkar" blomkålsmosen så att du får ut en del vatten. Sedan blandade jag ihop allt, tillsatte även en stor nypa mandelmjöl, på grund av att jag slarvade lite med att torka ur blomkålen. Hur som haver, sätt in i ugnen på 220grader och grädda i 15-20min. Ta sen ut och lägg på alla tillbehör och pålägg, in i ugnen och grädda till du fått en yta du vill ha. Jag hade medwrust korv, champinjoner, zuchini och fetaost. Såklart egengjord tomatsås och ost också! Blev hur gott som helst, och egentligen är det bara osten som är "onyttig" men kom ihåg att vi kan inte vara rädd för fett, vi behöver fett!
 

FLUFF IT UP

Recipes
Detta blev kvällsmålet, så fruktansvärt gott! Recepet på pankakorna är precis samma som jag skrivit tidigare, kolla i kategorin "Mat & Dryck" så hittar ni det, jag böt dock ut kanelen mot kardemumma och ingefära idag. Sedan gjorde jag jordgubbsfluff till. Recept:
 
* 6st frysta jordgubbar
* 3-4msk mjölk (jag gick på känsla)
* 1msk proteinpulver vanilj
 
Börja med mixa allt med en stavmixer, när det ser ut som sorbét så byt till en visp och vispa, då får ni fint fluff. Jag lovar att smaken blir 10x godare bara tack vare fluffet. So, fluff it up!
 

Kokosbollar m. citron och hallon

Recipes

Här får ni receptet på dessa godingar, vet inte riktigt vad jag ska kalla dem... kanske kokosbollar m. citron och hallon topping? Tja, gott är det i alla fall!
 
1 dl keso
ca. 3 msk kokosmjöl (eventuellt mer om smeten är för kladdig)
10 färska eller frysta hallon
1 msk caseinproteinpulver vanilj
0,75 msk stevia strö eller sukrin
1 msk valfri mjölk (jag använde laktosfri mellanmjölk)
4 tsk + 1 tsk till hallonen sockerfri lemoncurd (recept hittar ni nedan)
ca 30g riven kokos (i smeten & lite att rulla i)
 
Hur gör du?
1. Fyll varje hallon med lite lemoncurd.
2. Mixa keson slät med en stavmixer och ha sedan i resterande ingredienser. Smeten ska bli tjock och fast så att den går att forma, om den är för kladdig så tillsätt med kokosmjöl.
3. Rulla till 10st bollar. Platta till bollarna med handen, lägg ett hallon i mitten, för ihop kanterna så att hallonet täcks & rulla till en boll.
4. Rulla bollarna i kokos, låt stå i kylen i ca 15 minuter och servera! Bästa med dem är att de kan bevaras några dagar (OBS! Inte mer än en vecka skulle jag tippa på...)